Kennismaken met pottenbakken

Vanaf aankomende zomer (2024) beschikbaar!
Voor "kennismaken met pottenbakken" of het gebruiken van een draaischijf hebben we geen vaste tijden. Neem contact op met ons om een afspraak te maken. 

Zelf meenemen: eventueel een schort, in ieder geval een grote handdoek.
Stofmasker FFP2 (in bepaalde situaties zoals bij glazuur/engobes klaar maken verplicht) zelf meenemen of bij mij te koop.

Meer informatie of een afspraak maken? 

 

Kennismaken met pottenbakken

Vind je het leuk om eens kennis te maken met het draaien van potten dan is het mogelijk om een middag onder begeleiding te draaien op de draaischijf. Ik heb 2 draaischijven dus je kan met 2 personen komen. 

Aangezien het hele proces van draaien, drogen, bakken etc een tijdrovend proces is zal er geen tijd zijn om te bakken en te glazuren. Ik zal daar wel het een en ander over vertellen en eventueel kan ik op eigen werk wat daarvoor geschikt is laten zien hoe het proces gaat. Ben je gedurende langere tijd in de Morvan dan kan de kennismaking evt. worden uitgebreid met verdere afwerking van je gemaakte potje(s).

Een middag draaien (3 uur inclusief opruimen) onder begeleiding kost € 35,- inclusief gebruik van draaischijf, klei en gereedschap.
Aangezien ik twee draaischijven heb is het mogelijk met z’n tweeën een middag kennis te maken met het draaien op de schijf voor €25,- per persoon. 


Gietklei

Naast het draaien is het ook mogelijk om kennis te maken met het werken met gietklei. 

Bij het werken met gietklei wordt speciale gietklei in gipsen mallen gegoten. Na een tijdje worden deze afgegoten, uit de mallen gehaald, afgewerkt en gedroogd. Daarna wordt het gebakken. Uiteindelijk wordt het voorwerp geglazuurd en nogmaals gebakken.
De mallen die ik beschikbaar heb zijn mallen voor kommetjes, bekers, vaasjes en verschillende soorten borden.

2x 1,5 uur; dag 1 gieten, dag 2 (dag erna) afwerken;  workshop werken met gietklei kost €40,- inclusief gebruik van de mallen en gietklei.Ervaring? Je kan ook een draaischijf van mij gebruiken en zelf aan de slag gaan

Heb je al ervaring dan is het mogelijk een dagdeel of meer zelf aan de slag te gaan. Je krijgt dan gebruik van de draaischijf en de gereedschappen die er zijn. Voorwaarde is dat je enige ervaring hebt en in principe zelfstandig aan de slag kan. Uiteraard maak ik je wel wegwijs in het atelier en ben ik in de buurt als er vragen zijn. 

Een middag zelfstandig draaien (3 uur inclusief opruimen) kost € 20,- per persoon inclusief gebruik van de draaischijf en gereedschap. Klei gaat naar rato van gewicht (€ 1,50 per kilo).  Je mag ook eigen klei meenemen. 
Een dag (of enkele dagen later) mag kosteloos worden afgedraaid.
Voor het bakken van gedraaide objecten reken ik als de kleine oven apart gestookt moet worden €8,-. 
Gebruik van de grote oven apart stoken €12,-. 
Eventueel glazuren in overleg/ prijs op aanvraag.