Wie zijn wij? 

Wij zijn Patrick en Hieke. In Nederland woonden we in het buitengebied van Strijensas in de Hoeksche Waard. Patrick was daar  aannemer en Hieke huisarts met een eigen praktijk. 
In de loop van 2021 hebben we besloten om het roer helemaal om te gooien en op zoek te gaan naar een plek in Frankrijk om ons definitief te vestigen.  De ouders van Hieke, Hanneke en Frits, leek het ook een goed plan en zo zijn we met z'n vieren aan dit avontuur begonnen!
Ons wensenlijstje was een plek met veel rust, veel grond, ruimte, schuren en een huis waar de ouders van Hieke al snel in konden wonen. Al vrij snel in onze zoektocht kwamen we in Ettevaux en voor ons alle vier was het meteen duidelijk dat dit onze plek moest worden. In februari 2022 was het zo ver, de overdracht bij de notaris en vanaf dat moment zijn we eigenaar van "Domaine du bas d'Ettevaux".
Sindsdien hebben we niet stil gezeten. Al snel is Patrick elke week heen en weer gereden om te starten met de verbouwing van het huis van Hanneke en Frits. Zelf wonen we met veel plezier op 35m2 in de oude, verbouwde varkensstal, een "tiny house" voorzien van alle gemakken! 
Hieke was nog grotendeels in Nederland in verband met haar huisartsenpraktijk. De huizen in Nederland zijn verkocht en 1 juli 2023 kon Hieke haar praktijk overdragen.  Vanaf 2023 wonen we alle vier permanent in Frankrijk. 
Inmiddels zijn we ook in het bezit van twee huisjes die niet bij ons op het terrein liggen en die we verhuren als gite. 

Wie wonen bij ons? 

Allemaal zijn we altijd opgegroeid met dieren dus we wonen hier niet alleen! We hebben 3 bordercollies (broers en zussen) Herman, Linne en Streep. Pip is een Rhodesian Ridgeback. En sinds november hebben we een vijfde hond in ons midden, Keet, een pomsky. We hebben 2 poezen, Midas en Juultje.
De 2 pony's heten Coriandre en Lavande, moeder en dochter. Zij woonden hier al en mochten lekker op hun vertrouwde plek  blijven.  Sinds dit jaar hebben ze gezelschap van Gold, hij mag hier genieten van zijn pensioen. Een koppel kippen en een haan zorgen dat we elke dag verse eitjes hebben. 
Er is nog een klein wensenlijstje voor de toekomst... koeien, varkentjes, paarden en wie weet wat schapen? 

Waarom?

We krijgen vaak de vraag waarom we hierheen zijn verhuisd en alles opgegeven hebben in Nederland. Na jaren in Nederland met allebei een eigen bedrijf (aannemer en huisarts), hard werken, veel stress, tijdsdruk en hoge kosten kwamen we tot de conclusie dat dit niet is wat we nog jaren wilden doorzetten. We willen lagere kosten, meer zelfvoorzienend leven en ons geld wat we nodig hebben op ons eigen erf verdienen. Hier beleven we de seizoenen pas echt! Dit klinkt heel luxe en zo voelt het ook echt! De dagen zijn nu niet meer geleefd door tijd en afspraken en we kunnen zelf bepalen wat we wanneer doen. Wat een rijkdom! Wat heeft een mens dan nog nodig.... 
Voor nu zijn we veel buiten, bezig met de moestuin of onderhoud van het terrein, onderhoud van onze huisjes, verbouwen, bedenken van nieuwe plannen...