Wandelen

 

Zowel vanuit onze gites als vanaf ons domaine loop je zo de bossen in en kan je eindeloze wandelingen maken. In alle gites liggen gedetailleerde kaarten die je mee kunt nemen. Er zijn ook diverse apps zoals bv wikiloc waar wandelingen zijn opgeslagen en je de wandelingen kan vinden per locatie. Hieronder op de foto's een impressie van de omgeving. Bossen, weides, rust, natuur, prachtige uitzichten, charolais koeien, kleine stroompjes en watervalletjes en met mazzel een paar reeën of dassen kom je tegen als je op pad gaat. Houd er rekening mee dat je altijd wel wat moet klimmen en dalen want het is hier vrijwel nergens vlak... Je zult nauwelijks verkeer of veel mensen tegen komen...

Vind je het leuk om eens mee te lopen met een georganiseerde wandeling? Heel regelmatig worden er door de eigenaar van een bevriende chambre d'hotes afwisselende en leuke wandelingen georganiseerd waar je voor een klein bedrag bij kan aansluiten. Wie weet wordt er een mooie wandeling georganiseerd als je in een van onze gites verblijft! Zie voor meer informatie of om aan te melden:  https://www.chambresdhotesmontjouan.com/groepswandelingen 

Door het office de tourisme "Morvan sommets et grands lacs" worden in de zomermaanden ook wandelingen georganiseerd met een (Nederlandstalige) gids. Kijk voor meer informatie op de website: 

https://www.morvansommetsetgrandslacs.com/nl/bezoeken-en-ontdekken/gidsbeurten 

 

De GR 13

Zoals al eerder beschreven loopt de GR 13 vlak langs ons domaine. De GR 13 is een van de lange afstandspaden en loopt van Gatinais (onder Parijs) tot in het zuiden van de Morvan. Als je onderweg bent en een overnachting zoekt ben je ook bij ons van harte welkom. In overleg met opgemaakt bed, warme maaltijd en ontbijt! 

Mont Beuvray

Vanaf ons domaine loop je in ruim 2uur naar de top van de Mont-Beuvray. De Mont-Beuvray is een natura 2000 gebied. Je hebt er een prachtig uitzicht over de omgeving en bij mooi weer kan je zelfs de Mont Blanc zien! 
Er worden archeologische opgravingen gedaan en je kunt er een bezoek brengen aan het Musée de la civilisation celtique.

Wil je liever niet de klim maken en ook weer de weg terug afleggen? Overleg met ons, dan brengen we je naar de top en loop je terug of we halen je aan het eind van de wandeling weer op. 


Mont Touleur

Wandel in 3,5 uur vanaf Larochemillay naar de top van de Mont Touleur en weer terug. Op de top bevindt zich een oude ruine en heb je wederom een prachtig uitzicht over de Morvan. 

 

 

Gorges de la Canche 

Op ruim een half uur rijden van Ettevaux bevinden zich de Gorges de la Canche. Wandel en klauter door een heerlijk bos langs het prachtige riviertje met kleine watervalletjes