De Morvan, van het Keltische Mar (zwart) en Vand (gebergte), is een bergachtig gebied in Frankrijk op zo'n 700 km van Utrecht en 250  km ten zuidoosten van Parijs.
Zowel Ettevaux als de gites buiten ons domaine liggen in het zuidelijke deel van "Parc Naturel Regional du Morvan".
Ettevaux ligt op ruim 400m hoogte aan de voet van de Mont Beuvray. het is een klein gehucht wat hoort bij het dorp Larochemillay en bestaat uit 3 huizen (waaronder onze boerderij) en een kasteeltje. Het ligt in het hoger gelegen deel van de Morvan en kenmerkt zich door bergen en heuvels met groene weides, slingerende riviertjes, talloze bossen en kleine dorpjes. 
Voor de natuur- en rustzoeker is het hier een paradijs. Vlinders, vogels, dassen, reeën, bloemenweides of een prachtige sterrenhemel in de nacht, er is van alles te zien, te horen, te voelen en te ruiken. 
De GR13 loopt vrijwel langs ons domaine en brengt je op vele prachtige wandelingen! Je hoeft de weg niet over en loopt zo het bos in. In ruim 2 uur loop je vanaf het domaine naar de top van de Mont Beuvray. In de winter kan je met mazzel langlaufen op de Haut Folin.

Vrijwel het hele jaar door zijn er in allerlei dorpjes en steden naast de wekelijkse markten, diverse grotere en kleine brocantes en markten.
De steden in de buurt zijn zeker ook de moeite waard! Geniet van wat Autun, Nevers, Beaune of Dijon te bieden heeft. In het noorden van de Morvan zijn Avallon en Vezelay ook zeker een bezoek waard, misschien gecombineerd met een bezoek aan de wijngebieden daar in de buurt, zoals de Sancerre of Pouilly Fume.