Domaine d'Ettevaux 


In het zuiden van de Morvan ligt domaine d'Ettevaux. Ver weg van de drukte, middenin de bossen, in een wat hoger gelegen deel van de Morvan.
Het domaine kijkt uit op "chateau d"Ettevaux" en bestaat uit de boerenwoning (nu het woonhuis van de ouders van Hieke en boven een gite), een kleine varkensstal nu omgebouwd tot gite, een grote wagenschuur met ook wat kleinere stallen, de oude koeienstallen met grote hooizolder erboven, en meerdere hangars. De grootste is 1000m2 en hier staan de pony's en bewaren we het hooi. Er is 1 hangar waar het hout ligt opgeslagen om te drogen. Er ligt inmiddels zo'n 60 kuub, voldoende voor de komende paar jaren... 
Het terrein is 17ha groot en is verdeeld in het lage land en het hoge land, ertussen een strook bos. We hebben 12ha weide en 5ha bos. Over het lage land kronkelt een beek die nooit droog komt te staan. Door het afwisselende landschap en het aanwezige water wonen er allerlei dieren zoals zwijnen, dassen en reeën, talloze vogels, vlinders en insecten. Overal zijn wildsporen en 's avonds komen ze drinken in de beek. 
In de lente laten we het gras groeien om laat in juni te hooien. Hierbij krijgen we hulp van een lokale boer. Zo kunnen we ook zelf voorzien in voldoende voedsel voor de pony's en in de toekomst voor een paar koeien. 
Langs het terrein loopt de GR13, een van de lange afstandspaden. Je loopt zo het bos in en komt uren niemand tegen. Kom een of meerdere nachten logeren in onze gite l'ancien grenier en geniet van wat ons domaine te bieden heeft. Als je verblijft in een van onze gites elders ben je ook van harte welkom bij ons om een keer aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd of lekkers uit de moestuin te halen.